Bims Briket Neden Kullanılmalıdır

Bims briketin bloğun kullanılmasını gerektiren nedenler
1) tam ısı ve ses yalıtımı : Bims briketin hammaddesi olan pomza madeninin organik özelliğinden kaynaklanan bir olaydır. Pomza volkanik bir kayaç olup zamanda doğada oluşumu esnasında bünyesindeki gazların birden olarak terk etmesi , ani soğuma itibariyle makro ölçekten mikro ölçeğe kadar sayısız gözenek ihtiva eder. Gözenekler arası bağlantısız boşluklu olduğundan permeabilitesi düşük ısı ve ses izolasyonı yüksektir. Yüksek termal dayanımından dolayı ısıtma ve soğutmada enerji tasarrufu sağlar. Lamda ederi : 0.18’ dir.
2) yangına karşı dayanıklıdır : bims briketin üretiminde kullanılan pomza madeni volkanik bir kayaçtır ve camsı bir yapıya sahiptir. Bu nedenden ötürü ısıya son derece dayanıklıdır. 1100c yanma ısı sıcaklığında asgari 239 dakika alev almama biçim ve boyut kaybetmeme, duman çıkarmama dayanımı bulunmaktadır. Ve yangın sınıfı f180\'dir.
3) hafif malzemedir : birim dolgunluk ağırlığı 650-800 kilogram/m3’tür. Hafifliği sayesinde binanın ağırlığını azaltıcı etkisi bulunur. aşırı katlı binalarda tercih edilmesinin sebebi hafifçe ve sağlam olmasıdır.
4) depreme karşı dayanıklıdır : başka ürünlere bakılırsa hafif olması itibarıyla direk temele gelen yükün ve zelzele anında oluşacak momentin azalmasından ötürü güvenlidir. Elastisite modülü 70.000 kg/cm2’dir. Bu nedenden dolayı yer sarsıntı dalgalarına karşı çok büyük elastikiyet sağlar.
5) ekonomiktir : öteki ürünlere göre daha hafif olması itibarı ile temelde daha ucuz maliyet ve demir kullanması sağlar. inşaat maliyetinin , tıpkı yalıtım değerlerinde tuğla veya gaz beton duvara göre daha azca olması yardımıyla, bims briketten meydana getirilen duvar bloklarının diğer yapı elemanlarına nazaran aşırı daha üstün ve ekonomik bulunduğu denemelerle anlaşılmıştır.
6) ince sıva kullanımı: pomza madeni agregalarından ve çimento kullanılarak mamul olduğundan ve gözenekli yapısından ötürü çok fazla iyi sıva tutucudur. Bu nedenden bimsten meydana getirilen duvar bloklarının sıvalarında kabarma ve çatlama olmamaktadır.
7) özel işçilik gerektirmez : bims briket birbirne geçirilen ve ters olarak örülen bir malzeme olduğu için kullanımı oldukça kolaydır . Uygulaması kolay olduğu için özel işçilikten tasarruf sağlar.
8) sağlam ve dayanıklıdır : mohs şiddet ölçüsüne göre 5,5-altı,0 sertliğe haiz pomza metal ve çimentodan mamul olduğundan mukavemeti yüksektir.
9) bitkisel malzemedir : bims biriketin bileşenlerinin hiç birinde kimyasal madde bulunmamaktadır. Renklendirme yapılırken uygulanan boya bile taş boyasıdır. Yapı sıcaklığında kimyasal maddeler içermediği için geri dönüşümü kolaydır. Poza taşı kimyasal olarak tesirsizdir.
10) çevrecidir : peyzaj çalışmaları için idealdir. Pastel renkler ihtiva ettiği için çevreye akıcı ve dinlendirici bir görünüm verir.
11) direk fayans kaplanabilir :mükemmele yakın bir genleşme puanı bulunmaktadır. Genleştiği için inşaat içerisinde kullanılan sıva seramik ürünleri ve başka malzemelerle ahenk sağlar. Bundan dolayı çatlakların oluşmasına mani olmaktadır.
12) ortamın nemini dengeler : ortamdaki nem oranını dengeleyen doğal difüzyon yeteneğine sahip olan bu alternatifler bilhassa rutubet, asit, yağ ve bunun gibi çözeltilere karşı yüksek direnç göstermektedir.
13) yerli yüksek kalite üretimdir : tamamiyle yüksek kalitedeki yerli pomza madeni rezervlerinden üretilir.